Під час знижки актуальна наявність товарів на сайті може відрізнятися. Дякуємо за розуміння!

+38 096 570 91 97

ПН-СБ – 10:00 - 19:00, НД – Вихідний

Авторські вишиванки від Park Avenue

Скарб України

Наша Україна багата традиціями, культурою, історією… Проте найбільший наш скарб - це люди. Талановиті, сміливі і сильні духом українці. Впродовж століть загарбники намагались знищити нашу культуру, мову та мистецтво, але безстрашні українці продовжували створювати підпільні театри, писати вірші милозвучною українською мовою і вишивати сорочки навіть у засланнях. Вони мали глибоке розуміння важливості передати традиції наступним поколінням, тому свої витвори часто переховували.

Завдяки сміливості та незламності духу попередніх поколінь ми маємо можливість вільно пізнавати свою культуру, поширювати її у світі та відчувати власну самобутність як великої нації.

Один із найважливіших елементів нашої культури - вишиванка. Її також називають кодом нації. Наші талановиті майстрині століттями створюють цей особливий вид одягу, оздоблений ручною вишивкою. Більшість вишитих мотивів мають свої значення, а кожен регіон України має характерні узори.

День Вишиванки

У 2006 році студенти Чернівецького національного університету започаткували День Вишиванки. Спершу у дійстві взяло участь найближче оточення, проте з роками це свято стало міжнародним - його підтримують українці, зокрема українська діаспора, а також прихильники України у світі. Долучитись до свята, яке відбувається у третій четвер травня, може кожен, хто одягне вишиту сорочку. Головна ідея - популяризація української культури. Хоча єдиний атрибут свята - одягнути вишиванку в будній день, молодь та діячі культури проводять концерти, святкову ходу та ярмарки для ще більшої підтримки чудової ініціативи.

Вишиті сорочки від Park Avenue

Колекція вишитих сорочок від Park Avenue - це вшанування культурного надбання України та популяризація неповторного спадку нації. Ми пропонуємо одягати вишиванки не лише як елемент святкового костюма, а й як частину образу на щодень, невимушено доповнюючи її трендовим одягом та аксесуарами від світових кутюр’є. Унікальні узори, інтерпретовані для розкішних вишиванок Park Avenue, зберігають у собі творчість, історію, майстерність та любов.

Основою більшої частини колекції стала оригінальна вишивка, трансформована з узорів Волинської шлюбної сорочки XIX століття. Ручна вишивка з дуже особливим орнаментом представлена різних кольорів на кожній вишиванці. Гілки з маленькими вишитими квіточками поступово переходять у великі зрілі квіти. Продовження до них - плоди яблук. Цей узір уособлює життєвий шлях юної дівчини, яка стає жінкою і згодом народжує дітей, продовжуючи рід.

Унікальна вишивка доповнена вставками з мережива на манжетах, рукавах та маніжці - ніжне бавовняне плетіння чудово комбінується з вишуканими і насиченими різнобарвними узорами. Вільний крій сорочок з легким акцентом на талії, завдяки плісируванню під маніжкою, поєднує в собі комфортний силует з жіночними деталями. Плісирування на спині додає ще більш елегантного завершення виробу.

У колекції від Park Avenue представлена також вишиванка з узором, інтерпретованим з вишитої сорочки початку XIX століття з Тернопільщини. Червона вишивка у формі сердець та зірок, доповнена блискучою золотистою ниткою, демонструє багатство фантазії та матеріалів, які наші українські майстрині використовували ще понад століття тому! Червоні вишиті узори доповнені різнобарвними вкрапленнями та вишивкою в тон до сорочки.

Саме наша багата історія, мова, культура, музика, танці, традиційний костюм, зокрема вишиванка, зберігають та підносять нашу ідентичність та спадщину. Це наш культурний код - це наша сила, яка є запорукою перемоги!

Фільм “Спадок нації”

Пропонуємо до перегляду документальний фільм про вишиванки, який створили у 2016 році Олександр Ткачук та Леся Воронюк. У “Спадку нації” зображені дві лінії. У першій показані унікальні вишиті мотиви, крій сорочок, характерні узори різних областей України. Друга лінія - це історії людей, яку роль в їхньому житті відіграла вишиванка та як змінила його.