Під час знижки актуальна наявність товарів на сайті може відрізнятися. Дякуємо за розуміння!

+38 096 570 91 97

ПН-СБ – 10:00 - 19:00, НД – Вихідний

PARK AVENUE & Лесь Панчишин

У середині вересня 2020 року в мережі бутіків одягу класу люкс Park Avenue відбулась художня виставка українського художника Леся Панчишина серій картин “Рух вперед”, “Галактика” та “Потепління”.

Мабуть, найбільш явне поєднання моди з образотворчим мистецтвом - колаборація між дизайнером та художником. Внаслідок цієї співпраці створюються унікальні принти шляхом перенесення узорів з полотна на тканину.

Роботи з серії “Потепління”

Мета виставки - провести паралель між образотворчим мистецтвом та мистецтвом моди, підкреслити художність люксових виробів. Одяг від люксових брендів - це окремий вид мистецтва. 

Стиль кожної картини вдало перегукувався з асортиментом бутіка - картини додавали мальовничі акценти, а одяг допомагав перенести фантазію в реальність.

Поєднання моди та образотворчого мистецтва - завжди актуальне, доречне і приємне для сприйняття, адже з моменту створення музею костюма в Нью-Йорку мода офіційно вважається окремим видом мистецтва.

Також дизайнери часто черпають натхнення для створення своїх колекцій одягу з архітектури, картин, скульптур тощо.

“Я хочу залишити після себе щось глобальне, те, що залишиться у вічності”

— Лесь Панчишин

Чудовий приклад - перша колекція Рафа Сімонса Fall 2012 Couture для французького дому мод Christian Dior. Дизайнер переніс зображення з картин свого улюбленого художника Стерлінга Рубі на тканини, з яких потім викроїв декілька суконь та пальто. До речі, вони ще не раз поєднували свої таланти для створення оригінальних витворів.

Ім’я молодого українського художника Леся Панчишина відоме не лише в Україні. Незважаючи на невеликий період мистецької кар’єри, його картини вже були представлені у Швеції, Австрії, Бельгії, Франції, Китаї та США.

Роботи з серії “Потепління” (“Warming”) - яскраві картини насичених кольорів із зображенням фламінго - наповнені глибоким сенсом і бажанням привернути увагу людей до проблеми глобального потепління, а також до низки інших проблем, пов'язаних із забрудненням навколишнього середовища.

Кольори теплої гами на контрастному темно-сірому фоні. Складається враження, ніби барвисті фламінго, як символ рідкісних тварин, оточені сірим тлом - забрудненням планети.

У серії картин “Рух вперед” (“Moving Forward”) захована ідея саморозвитку і постійного вдосконалення. Ці полотна розповідають про природне прагнення людини до нових сміливих досягнень.

Автор робіт Лесь Панчишин хоче нагадати, що ми самі можемо змінити своє життя після переосмислення власних дій, настроїв і думок. Не варто чекати, що зміниться щось ззовні, краще бути цими змінами, задавати моду, ставати натхненням для інших і водночас черпати натхнення із зовнішнього світу.

“Галактика” - поліптих із чотирьох картин.

“Галактика” - поліптих із чотирьох картин. Проте композиція виглядає завершеною не лише у складеному вигляді, а й на кожному полотні окремо. На картинах зображені хаотично розміщені планети, декоровані контрастними фарбами.

Текст: Оля Мачуга